top of page
  • Writer's pictureZuza Azur

Najkrajšia skrytá pláž na Srí Lanke - fotogaléria, ktorá ťa donúti cestovať

Updated: Apr 4, 2019


Srí Lanku som za dva mesiace precestovala komplet celú a našla pár krásnych tajných miest, kde ešte nedorazil turizmus. Na svojich cestách vyhľadávam miesta s čo najmenším počtom turistov, ak je to možné, a ak také nájdem, väčšinou sa o to nedelím na blogu, pretože potom už také tajné nebudú :)

Táto pláž ale stojí za to, nachádza sa medzi párty plážou Mirissou a Midigamou - len kúsok od jedných z najpopulárnejších na Srí Lanke, a vďaka tomu tam skoro nikto nie je. Okrem pár surferov, lokálcov a za hrsť mladých turistov je palmová pláž celá pre teba.

Mám rada miesta, kde sa človek musí tak trošku prebojovať, a vďaka tomu mám istotu, že tam budú len ľudia, ktorí si tak isto ako ja dali tú námahu a hľadali ďalej ako len to, čo im prvé google ponúkol, podobne ako som to mala s Borneom, o ktorom som písala v predchádzajúcom článku.

Pláž sa nachádza na juhozápade ostrova, kúsoček od mesta Weligama. Tam sme si požičali motorku a museli sme sa po ceste pýtať ľudí, pretože to nie je nikde vyznačené.

( Odporúčam si vyčleniť celý jeden deň na cestu motorkou z Weligamy do Galle, ideš celý čas po pobreží a uvidíš plno nádherných pláží, kde sa môžeš okúpať bez toho, aby tam vôbec niekto bol. Btw. v Galle okrem prístavu nič nie je :) )

NEoficiálny názov pláže je Coconut beach, hneď za Turtle Bay. Vedie sem jedna malá ulička z hlavnej cesty, kde nájdeš pár lokálnych ubytovní. My sme tu bývali priamo na pláži asi 10 dní, kým sme vyrazili ďalej. Na jednom konci pláže sa surfuje, na druhom (smerom doľava od tej uličky, z kt. prídeš) nájdeš krásny opustený rezort, a ďalej za ním po kamenných schodoch ďalšiu tajnú pláž Jungle beach. Celá táto lokácia má zaujímavú atmosféru, budeš bez ľudí, dá sa tu surfovať, kúpať, lacno bývať a je to dobrý bod pre precestovanie okolia.




































37 views0 comments
instagram-logo.png
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
bottom of page